Skip to main content

"Som mamma vet man ju att minnet sviker med tiden."

Tiden går så fort! Själv har jag knappt fattat att Justine redan är student, men för henne går livet snabbt vidare. Som mamma vet man ju att minnet sviker med tiden, så därför - redan innan examensdagen - hade jag planerat att göra en bok att ge till Justine. Jag vet att hon kommer att uppskatta boken när hon blir äldre, lika mycket som jag idag uppskattar de album som min mamma har gjort från min ungdom.

Jag har gjort flera böcker hos Photohome och tycker bäst om de hårdbundna, även om de är lite dyrare. De känns väldigt genuina. Idén med fotoböcker är kul och alla som jag visar mina böcker för blir imponerade och vill veta hur man gör.

Tips: Viktigast är att man verkligen gör böcker än att det är helt perfekt. Och oftast är enkel layout det snyggaste. Passa på att göra fotoböcker när bilderna är nytagna, för med ett aktivt liv och en digitalkamera kommer det hela tiden nya bilder. Risken finns också att datorn kraschar, eller bilderna samlas i sådana mängder som man aldrig orkar ta tag i.

Taeko Östergren