Skip to main content

Bläddra i inspirerande exempelböcker

Kika i autentiska kundböcker. Läs hur de tänkte och tyckte. Lär av deras tips. Varmt tack till alla er som delat era böcker och erfarenheter.

Teasers
Favoriter
En härlig blandning av böcker vi tycker är lite speciellt fina. Av olika anledningar. Vill du få en snabb överblick över variation och möjligheterna med att göra fotoböcker, då skall du titta igenom dessa mästerverk först.
Foto & fotografer
Proffsbilder förtjänar en snygg presentation. Se exempel på böcker gjorda av fotografer. Portfolios, bröllopsalbum, naturstudier, fotoprojekt eller rena kunduppdrag - syfte och tema kan variera, men böckerna är sköna att se oavsett.
Resor & äventyr
Här kan du se exempel på reseböcker från världens alla kontinenter. En del med bara bilder, andra med texter och illustrationer. Här finns något för varje smak och nästan varje resmål. Varning: Kan väcka både reslust och lust att göra egen resebok.
Bröllop & festligheter
Livet är en fest! Ofta flera. Bröllopet är kanske störst av alla. Bröllopsboken blir det bestående beviset och mest fysiska minnet. Något att återvända till och visa för barnen när de frågar. Här kan du se fina böcker om bröllop, student, dop och födelsedagar.
Familj & släkt
Familjen är de flesta närmast och föremål för ivrigt fotograferande. De viktigaste bilderna sparas i böcker om barnens första år, i årsböcker, livsskildringar och minnesböcker eller kanske i boken om en enkel utflykt. Här kan du bläddra i några av våra kunders böcker på tema familj.
Text & bild
Text berikar fotoböcker. Att hitta en berättarstil, ett personlit typsnitt och en genomtänkt layout kan lyfta en bok på många sätt. Finns inget rätt eller fel, var och en måste hitta sin stil. Var kreativ och modig. Låt dig inspireras av dessa böcker, och tänk sen ut din egen variant.
Företag & event
Företag gör böcker kring event och jubileum, för att presentera produkter och verksamheter, profilera varumärken eller dokumentera sin historia. Här kan du se några exempel på hur böcker används i närings- och föreningslivets tjänst.
Svart & vitt
Svartvita bilder saknar färgdistraktioner. De sätter fokus på motivet. Dessa böcker innehåller bara svartvita eller sepia-tonade bilder, men enstaka svartvita bilder funkar förstås fint, som en kreativ variation, även tillsammans med färgbilder.
Mat & dryck
Alla lagar mat. Från andras kokböcker. Vill du sticka ut, gör din egen. Samla dina recept i en bok till dina fans. Lite jobb, absolut, men vilken present. Vilken glädje! Här är exempel på några som redan provat.
Dokumentärt
Berättelser i ord och bild. Ibland mer ord, ibland bara bild. Vad vill du berätta? Hur vill du berätta det? Låt dig inspireras av några andras exempel på berättande och dokumetära fotoböcker.
Konst & kultur
Konst i böcker eller konstiga böcker. Oavsett vad du tycker så är det inget konstigt med att göra konstböcker. Konst är ett tänjbart tema, så vi inkluderar lite av varje. Håll tillgodo!
Böcker som present
Fotoböcker blir fantastiska, uppskattade presenter. Slår aldrig fel. Ge bort en kopia av din egen till någon annan som var med, eller skapa en unik bok till en speciell vän. Här är några inspirerande exempel.
Skola & elever
Fotoboken kan vara en pedagogisk skoluppgift, kanske redovisningen av ett skolarbete. En del skolor/elever gör en årsbok - skolans yearbook - som ett minne för livet om skoltiden och vännerna man läste med. Här är några skolboksexempel.
Kundomdömen
Tro inte bara på oss. Läs vad våra kunder säger. Om Phtohome, om våra produkter och våra verktyg. Mycket generande smicker, men en del intressanta tips också, för den som orkar läsa allt.
Fotobokstester
Ibland "bäst-i-test", annars "bra köp" eller "rekommenderas". Ingen vinner allt, men Photohome hamnar alltid i topp på de tester vi sett och fått vara med i. Här kan du läsa vad fackpressen sagt om Photohome i olika tester.