Skip to main content

”Kunde ni se mitt lyckliga leende skulle ni förstå!”

I mitt yrke som fotograf så handlar det ofta om att skapa möten och presentationer med nya och gamla klienter. Det kan vara reklambyråer, företagsledare, kommunchefer eller andra. Och inget är det andra likt. Ideér, kreativa lösningar, kundens behov och fotografens bildspråk är faktorer som alltid måste sammanfogas... och i slutändan.. blir det ett uppdrag eller inte? Det jag har lärt mig genom åren är att en proffsig presentation alltid underlättar.

Jag har länge sökt något nytt sätt att presentera mina bilder på och när jag upptäckte Photohomes monter på fotomässan i Stockholm så var saken klar. Från och med nu så ska bilderna presenteras i bokform!

De bilder som visas i boken är inte kommersiella utan egna personliga, och har en mer konstnärlig touch, men ligger ändå oftast till grund för det kommersiella. I nästa bok, som nu är under progress, visas de bilder som inspirerats av dessa i ett kommersiellt sammanhang.

Valet var enkelt. Photohome erbjöd det bästa jag kunde hitta på marknaden. Jag hade varit i kontakt med företag i USA som hade en liknande affärsidé, lika proffsiga och bra priser. Skillnaden var det stora avståndet och den personliga kontakten, framförallt per telefon när jag råkade på problem. Jag tycker nämligen om att ha en personlig kontakt med dem jag arbetar med, utan dyra Atlantenräkningar.

Är jag då nöjd med det färdiga resultatet? Kunde ni se mitt lyckliga leende skulle ni förstå!

Något jag lärde mig under själva skapandet av boken var att ge den tid. Gott om tid. Några bilder ena dagen och några den nästa. Låta dem få fotfäste. Titta, begrunda, ändra om det behövs, ta ny sats, smaka på varje sida. Som att krydda en maträtt. Ungefär så.

Fotograf Håkan Olsén