Skip to main content

”Det var ingen tvekan om att Photohome höll högre kvalitet än de andra - och att här fanns en annan flexibilitet.”

Kundens egna ord

Om boken: "Tre fantastiska veckor på Kap Verde, vulkanöarna utanför Afrikas västkust. Vi tänkte hela tiden att det skulle bli en fotobok av resan. Kameran fick därför följa med överallt, dag som natt, på bergstoppen, stranden och fiket, ner i vulkankratern och på lokalbussen. Det blev en annorlunda upplevelse att resa "genom linsen" och det gav en extra dimension till vår resa. Att sedan, när vi väl kommit hem, i lugn och ro titta på alla bilderna och tillsammans göra boken blev lite som att återvända."

Om Photohome: "Vi kom först i kontakt med Photohome på fotomässan i Stockholm vintern 2007. Flera företag presenterade fotoböcker och vi kunde vandra mellan borden och plocka upp dem, känna på dem, bläddra i dem. Vi jämförde bindning, färgintensitet, papper, upplägg, text och bild. Det var ingen tvekan om att Photohome höll högre kvalitet än de andra - och att här fanns en annan flexibilitet. Mer personlighet, helt enkelt. Vårt första intryck består."

Tips: "Vi lade en bild på en vulkan över ett helt uppslag, men glömde att skarven i mitten liksom svalde vulkanens majestätiska topp och krater. Det blev ett uppslag med två grusiga, branta backar. Hehe. Kort sagt: Tänk på att skarven i praktiken slukar nån centimeter. Vad mer: Jo, det finns ju flera bokformat att välja bland. Skapa gärna en dummy av exempelvis formatet Large Liggande och häll in tjugo bilder eller så i dummyn. Gillar du vad du ser? Passar formatet dina motiv? Eller ska det kanske hellre vara Jumbo? Testkör olika format innan du börjar finlira!"

Nina Pettersson