Skip to main content

Island

Jag och min sambo brukar resa till olika spännande platser tillsammans med våra goda vänner Erik & Sara, som fotograf röstar jag ju alltid för platser med bra fotomöjligheter. För att komplicera det lite så har vi bestämt oss för att beta av länder i bokstavsordning, sist var vi på Irland så nästa resa var alltså också tvungen att börja på I om möjligt. Sommaren 2012 bockade vi så av ett av mina drömresemål - Island!

Det var en helt fantastisk resa med så otroligt många intryck och upplevelser! Det bästa vi gjorde under vår vecka var att bila den 5,5 timmar långa resan från Reykjavik i väst till den stora glaciären Jökulsarlon i öst. Jag har nog aldrig upplevt en så hisnande och skiftande miljö! Det blev många fotostopp på vägen! När vi åkt den enda snirkliga väg som går runt ön genom berg och dalar, platt månlandskap med svart aska så långt ögat nådde och snötäckta berg tornade helt plötsligt glaciären upp sig. Det var en häftig upplevelse att hoppa på båtturen som tog oss runt den tusenåriga isen. Här har en James Bond film spelats in!

Väl hemma så hade jag ett väldigt omfattande bildmaterial, det tog inte lång stund att bestämma mig för att göra en fotobok. Jag ville ha stora utfallande bilder så valet av storleken Jumbo var självklart! Jag har tidigare beställt flera böcker från Photohome och är alltid jättenöjd med bildkvalitén och trycket. 

Johanna Walden, www.johannawalden.se