Skip to main content

Åreboken - med ett vardagligt perspektiv

En bok som vill förmedla Åre utifrån ett vardagligt perspektiv. Vardagen i Åre, precis som på alla orter, kan vara grå, regnig, mörk, dyster ... alla dagar är inte blå himmel och vit snö. Några motiv är de typiska Åremotiven men jag vill också exponera de motiv som vi ser varje dag men inte tänker på som bilder i böcker. Den här utgåvan av Åreboken är ett första utkast till det som i framtiden ska bli en mycket tjockare bok med liknande framtoning.  

Personlig och enkel kommunikation gör att det blir behagligt att jobba med Photohome. Både personal och böcker håller vad de lovar. Ville kontrollera med Åreboken om svartvita bilder i olika nyanser fungerade med Photohome, och det gjorde det utan problem. Återgivningen av bilderna var mycket bra.

Tips: När du gör din layout så var sparsam med antalet bilder. När du valt de bilder du vill ha med tar du bort ca 20 procent av antalet. Då har du förmodligen rätt mängd bilder. Det är en svår process att ta bort bilder man tycker är bra. Låt gärna någon du tycker har rätt bildseende göra en rensning bland dina utvalda bilder, det lönar sig, tro mig!

Ola Rockberg