Skip to main content

Jämför vårt tryck med din skärm

Testbild Photohome

Här kan du jämföra vår testbild med samma bild i vår tryckta broschyr. Maila oss din adress till support@photohome.se så postar vi den till dig utan kostnad.

Ser färgerna annorlunda ut på skärmen? Då kan du försöka justera din skärm – i första hand ljusstyrkan, men eventuellt även färginställningarna – tills bilderna ser så lika ut som möjligt. Lyckas du inte helt, eller vill behålla din skärm som den är, så skall du bara förvänta dig att trycket vi levererar kommer skilja sig från det du ser på skärmen på motsvarande vis.

Vi trycker dina bilder exakt som vi får dem, utan att justera, skärpa eller autokorrigera dem på något sätt. Vi trycker i en ICC kalibrerad process och delar vår ICC profil på hemsidan för att alla med en kalibrerad skärm skall kunna förutse tryckresultatet genom s.k. softproofing. Vill du förstå mer om ämnet och hur du kan förbättra dina bilder för tryck, läs gärna våra råd kring färgstyrning här.

Papper och provtryck

Bilden i broschyren fungerar som ett provtryck. Den är tryckt på Silkesmatt 170 g papper, som är standard i alla fotoböcker upp till 20 cm bredd. I bredare böcker är standardpappret detsamma men istället 200 gram.

Broschyrens omslag är tryckt på obestruket papper, som är vårt mest populära pappersalternativ. På så vis kan du uppleva skillnaden mellan våra två populäraste pappersalternativ.

Bakgrundsfärger

Färgerna kring testbilden motsvarar snabbvalsfärgerna i Photohome Designer. Ljusa färgtoner till vänster, mellantoner upptill, mörka toner till höger samt sex nyanser av grått i underkant. De är noga utvalda, behagliga färger med rimliga förutsättningar att se lika ut på skärm och i tryck. Du kan naturligtvis välja bakgrundsfärger fritt själv, men undvik gärna färger som är typ rena (100%) R,G eller B eller nära CMY då dessa är de färger som följdriktigt kommer skilja sig mest mellan skärm (RGB) och tryck (CMYK).