Skip to main content

... använder inte Photoshop överhuvudtaget, vilket han får bekräfta gång på gång.

Jag heter Anders Jorulf och är proffesionell fotograf med inriktning på landskaps-, porträtt, musik och citylife fotografering. Jag hade länge funderat på att göra en landskaps-fotobok som jag ville skulle ge betraktaren en känsla av inre ro. En bok där text och bild harmoniserade med varandra och skapade en helhet. 

Jag undersökte flera aktörer på marknaden och fastnade för Photohomes enkla programvara. Jag tog kontakt med Patrik på Photohome och presenterade min idé. Och lyssnade även till hans erfarenhet inom området. Jag insåg snabbt att med Photohomes kunnande och kontakter kunde detta projekt möjligen ros i hamn. 

Att arbeta i Photohomes programvara går enkelt. Dock rekommenderar jag att man läser igenom manualen ordentligt så att man inte gör som jag – missar riktigt bra information och gör en del nybörjarfel. När manualen väl var genomläst och jag började förstå alla inställningar gick allting riktigt smidigt. 
 

Med Patriks tålamod och hjälp lyckades jag till slut ladda upp en bok som jag visste skulle bli riktigt bra. Första boken trycktes digitalt, som ett korrektur. Den större upplagan trycktes sen i fyrfärgs offset med hårt omslag och extra skyddsomslag. Det pris Patrik från början gav mig höll han hela produktionstiden ut trots att jag vart kraftigt försenad med bokens utgivning. 

Min dröm har gått i uppfyllelse och jag har nu gjort en landskaps-fotobok i upplaga som gör mig stolt. Det tog fyra månader från start till mål och det var värt allt slit. Boken heter “Där Själen Får Ro” och kan beställas via www.jorulf.se 

Jag vill tacka för ett mycket gott samarbete. För mig är det självklart att jag kommer att använda Photohome även för mina kommande böcker

OM: Anders har under de senaste åren haft flera utställningar i Sverige och helt nyligen i New York. I december 2015 ställer han ut på Quality Globe Hotel i Stockholm. Anders är också anlitad av både företag och hotellkedjor och skriver blogginlägg på bland annat cyberphoto och youpic.com. Anders är unik i det att han använder inte Photoshop överhuvudtaget, vilket han får bekräfta gång på gång. Idag har hans hemsidor över 2 miljoner besökare världen över. Under hösten 2015 ger Anders ut sin landskapsfotobok med titeln "Där Själen Får Ro"