Skip to main content

”Det går så svindlande lätt att skapa en bok och slutresultatet blir oväntat proffsigt.”

Om boken: "Jag är ingen yrkesfotograf, vilket måhända är uppenbart, men boken blev så fin att jag känner mig som ett proffs! Jag har gjort Photohomeböcker tidigare och då klämt in betydligt fler bilder på sidorna. Det har blivit resereportage och familjealbum med kollage, bilder i bakgrunden, ramar, färgade uppslag, skuggor och en massa text. Nu ville jag välja ut några få bilder från vår senaste resa och låta dem breda ut sig ordentligt. Se vad de höll för, helt enkelt. Resultatet blev över förväntan!"

Om Photohome: "Det här är inte min första bok. Och det lär inte bli den sista. Det går så svindlande lätt att skapa en bok och slutresultatet blir oväntat proffsigt. Dessutom blir man inspirerad att utvecklas vidare. När vår första fotobok damp ned i brevlådan var jag helt i extas över att det blivit en bok överhuvudtaget. Nu har jag blivit lite coolare och lite modigare både vad gäller att fotografera och att göra böcker. Varje bok är rolig att göra, på ett nytt sätt. Jag har blivit en vandrande reklampelare för Photohome, och det tänker jag fortsätta vara."

Tips: "Är du glad amatör men vill göra en fotobok där själva bilderna spelar huvudrollen? Tveka inte. Det är inget som säger att bara proffs får göra proffsiga böcker!"

Nina Pettersson