Skip to main content

"Resultatet blev perfekt! Inga differenser i färg, vitbalans, kontrast eller skärpa"

Sedan barnsben har jag drömt om att fotografera den kinesiska muren i soluppgång, långt innan jag egentligen förstod vad det var. Jag kan egentligen inte förklara varför, det bara finns en mystik och fascination över underverket som fångat min nyfikenhet. När jag väl stod där på muren, när solens tidiga varma rödgula ljus spred sig över denna nästintill oändliga skapelse och jag med ett leende fick uppfylla min dröm kunde jag inte sluta fotografera. Redan då misstänkte jag att det skulle bli en stor utmaning att lyckas återskapa känslan med några få bilder.

Kina är kontrasternas rike och målet att skildra dessa i en fotobok var en stor del av upplevelsen med resan. Att nu bläddra i den färdiga boken och återuppleva alla kontraster för mig tillbaka till äventyret och mina drömmar sedan många år tillbaka. Genom boken får jag också möjlighet att dela med mig av reseupplevelserna och kanske väcka nya drömmar och nya äventyr!

Att fota är att fånga ljus, känslor, mönster, händelser, fart och stillhet, allt på samma gång. För att kunna återberätta detta måste ju berättelsen fångas av betraktaren på bästa sätt. Därför var jag lika noggrann när jag valde leverantör av min fotobok som när jag valde min utrustning, mina fotoögonblick och vilka bilder som starkast återberättade mitt perspektiv.

Resultatet blev perfekt! Bilderna i boken är precis som jag jobbat fram dom, inga differenser i färg, vitbalans, kontrast eller skärpa. Att boken i sig håller högsta kvalité gör ju heller inte bilderna sämre! 

Utnyttja redskapen som Photohome erbjuder när du gör din bok. Testa olika idéer, ta god tid på dig och gör inte boken i ett alltför litet format som inte gör bilderna rättvisa. Det är roligt att bläddra i stora böcker!

Anders Lundin