Skip to main content

Bok 8 - Scrapbook 2016

Jag har i många år skapat scrapbookinglayouter av mina favoritfoton och våra viktigaste minnen. I år har jag valt att göra det digitalt och spara layouterna till en fotobok. För mig handlar det om glädjen att fota, skapa en layout, bevara ett minne och att ha en bok eller ett album att bläddra i många år framöver.

Här är lite tips om digital scrapbooking för den som vill veta mer.

Jag skapar mina sidor i Photoshop och jag köper färdiga digitala dekorationer som tex blommor och små ”klistermärken” och matchande bakgrundspapper. Oftast köper jag ett helt kit med ett antal dekorationer och papper som är matchade. Kostnaden är runt 5-10 dollar, men materialet kan återanvändas i det oändliga, storleks och färgändras som man vill.  Oftast handlar jag hos http://the-lilypad.com/store eller http://www.sweetshoppedesigns.com/ men man kan också ladda ner en massa filer gratis, med varierande kvalitet. (jag har lite gratisgrejer i min blogg: http://www.sweeterwithsugar.se/search/label/Freebies)  Det finns mängder med shoppar så utbudet är enormt för alla smaker.

Kan man Photoshop eller något annat motsvarande program är det bara att sätta igång med sina foton och de detaljer man köper/laddar ner. En fördel är förstås om man gillar att designa digitalt och kanske har ett öga för upplägg och färger. Sedan kan jag pilla i det oändliga med skuggor så att de ser lite mer realistiska ut, men det är inget måste. Vill man inte lägga en massa tid på att göra en layout men ändå gillar scrapbookingupplägget så finns det faktiskt en app där man får färdiga mallar och bara behöver slänga in foton och bakgrunder. Fotar man mycket med sin mobil och vill ha en digital fotobok så skulle jag tro att den är perfekt för ändamålet, men jag vet inte mer än så för jag räknar inte mobilens kamera som kamera :) Appen finns här: http://beckyhiggins.com/project-life-app/