Skip to main content

Mina sidor - som även kallas webbalbum - är din personliga fotoarena på nätet. Här kan du lagra, organisera och sen dela och byta bilder med vänner och bekanta. Eller beställa fotoprodukter av olika slag. Har du beställt fotoböcker så når du dom här och kan visa dom för vänner via ditt skyltfönster, din hemsida, din blogg eller facebook om du skulle vilja det. Skyltfönstret som ingår är som din personliga fotohemsida. Där kan du lägga ut bildsamlingar och fotoböcker och på så vis låta besökare ta del av dina bästa bilder på ett snyggt och smidigt sätt.

Rätt använt så ger Mina sidor dig både trygghet och uppskattning och ett mycket mer överskådligt och utåtriktat fotoliv.

Här följer i korthet hur du kan använda Mina sidor

Ladda upp bilder till album

Börja med att ladda upp olika bildsamlingar till olika album. Döp albumen så att man förstår innehållet. Du kan skapa hur många album som helst inom ramen för ditt totala lagringsutrymme.

Sortera bilderna

Öppna ett album och dra och släpp bilderna i den ordning du vill att dom ligger sparade, exempelvis för att visa dom som bildspel eller beställa en kalender eller ett fickalbum.

Använd ljusbordet om du vill hämta bilder från olika album. Så kan du skräddarsy en delning eller en beställning och spara det nya urvalet av bilder i ett nytt album.

Beställ fotoprodukter

Markera de bilder du vill använda och välj sedan vad du vill beställa och följ instruktionerna. Du kan beställa kopior, förstoringar, kalendrar och pocketalbum. Hur enkelt som helst.

Dela bilder

Du kan dela bilder på tre sätt:

Lägg ut dom i ditt Skyltfönster

Öppna din egen fotohemsida på nätet genom att lägga ut olika album och fotoböcker i ditt Skyltfönster. När du är nöjd, bjud in familj och vänner via e-post, facebook eller twitter. Skyltfönstret kan ses av alla som fått adressen. Du kan när som helst addera nytt innehåll, och skicka ut nya inbjudningar. Som förmånsmedlem kan du välja adress till ditt skyltfönster så den blir lätt att komma ihåg.

Dela genom en öppen delning

Markera bilder du vill dela och välj "Dela med vänner" och därefter "Öppen delning", så skapas ett e-post meddelande som du fyller i och skickar till dom du i första hand vill skall bli inbjudna till delningen. Delningen läggs automatiskt till i ditt Skyltfönster och blir på så vis tillgängligt även för dom som besöker ditt skyltfönster, trots att dom inte blir direkt inbjudna.

Dela genom en privat delning

Samma som ovan, men välj "Privat delning". Dessa delningar visas inte i ditt skyltfönster, utan är enbart tillgängliga för de du bjuder in. Istället har dom fördelen att vara interaktiva, dvs de du bjuder in kan ladda upp egna bilder till samma delning. Passar perfekt om man varit på samma fest eller resa och vill samla ihop de bästa bilderna från olika håll, exempelvis för att göra en fotobok, kalender eller kopior. Alla inbjudna kan titta på bilderna, men endast medlemmar hos Photohome kan ladda upp till eller ladda hem bilder från delningen.

Kontofliken

Kontouppgifter

Här kan du se och uppdatera dina kontakt- och inloggningsuppgifter. E-postadressen är viktigast eftersom det är via den som vi kommunicerar med dig i allt som rör beställningar och nyheter. Se alltid till att vi har rätta uppgifter, så riskerar du inte missa viktig information eller feladresserade leveranser. 

Mina vänner

Här bygger du en lista med e-postadresser till dina vänner som du kan använda för att skicka ut delningar. Vi sparar adresserna åt dig så du aldrig behöver ange dom två gånger.

Mina beställningar

Här ser du orderstatus på aktuella order och din orderhistorik. Så länge det fortfarande är möjligt kan du även avbeställa en order den här vägen.