Skip to main content

Varför kör ni fotobokstävlingar?
För att inspirera och visa på möjligheterna med fotoböcker. Det är vårt sätt att påminna våra kunder och medlemmar – på ett förhoppningsvis trevligt sätt – om fotoböcker med jämna mellanrum. Dessutom, och inte minst, så vill vi helt enkelt kora värdiga vinnare, för att belöna några av alla er som gör fina fotoböcker. Vårt sätt att visa vår uppskattning och ge lite tillbaka.

Hur utses finalister och vinnare?
Camilla Grönbladh på Moderskeppet och Patrik Mark på Photohome utgör jury och väljer ut 6-10 finalister bland nominerade böcker till varje deltävling. Finalisterna presenteras på en omröstningssida för varje deltävling där besökare får rösta på vilka tre böcker de gillar bäst. Flest röster vinner. 

Vem kan rösta?
Alla som besöker omröstningen. Alla kan rösta en gång per deltävling, samt i finalen.  

Lönar det sig att rösta?
Ja. Alla kan vinna en fotobok värd upp till 1500 kr, bara genom att rösta. Ett röstningspris delas ut i varje deltävling, samt i finalen. Dessutom får man ju inspiration och nya idéer.

Skall jag bjuda in vänner att rösta?
Gärna, och absolut! Vi uppskattar all hjälp att göra tävlingen mer sedd. Och du får förstås lite extra kompisröster på det viset.

Hur kan jag bjuda in folk?

  • Be familj och vänner rösta. Berätta gärna att de själva kan vinna en bok
  • Berätta om tävlingen på facebook eller twitter. 
  • Blogga om tävlingen, eller be någon du känner som bloggar, att skriva om tävlingen. 
  • Lägg till "Rösta på min fotobok", (länkad till tävlingen) i din e-postsignatur under tävlingsperioden. 
  • Använd fantasin, var inte blyg. Du har chansen att vinna fina priser.

Vinner inte bara den som har flest vänner?
Nej, troligtvis inte! Alla som röstar måste rösta på tre böcker. Minst två av tre röster kommer därför läggas neutralt. I praktiken långt fler, eftersom vi själva bjuder in alla våra medlemmar och dagliga besökare att rösta också. De är både neutrala och många.

Vi känner oss trygga i att avgörandet i slutändan kommer att stå mellan ett antal mycket värdiga vinnare. Men kompisrösterna kan förstås bli tungan på vågen. I flera omröstningar hittills har det skiljt bara enstaka röster mellan böckerna i topp.

Visar ni röstningsläget?
Nej. Det skulle inbjuda till taktikröstning, och därmed motverka syftet att kora en värdig vinnare. Dessutom kan det styra folks val, eller få dem att avstå om deras röst eventuellt skulle framstå som betydelselös. Det vill vi inte. 

Hur meddelas resultatet? 
Vi meddelar vem som vann, men inte övriga placeringar, via e-post och i nästa inspirationsbrev. Kontaktar du oss efteråt så meddelar vi gärna din egen placering.

Vad kan jag vinna?
Vi kör 4 deltävlingar fram till slutet av året. Vinnarna i respektive deltävling vinner en fotobok värd upp till 1.500 kr och går vidare till finalen. Tvåan i respektive deltävling samt två lucky losers går också vidare till finalen. I finalen, som avgörs i okt-nov, vinner 1:an 5.000 kr + en fotobok samt skryträttigheterna för att ha gjort "Sveriges Bästa Fotobok 2017". 2:an vinner 3.500 kr och 3:an 1.500 kr.

Tack för att du deltar och för ditt engagemang. Har du ytterligare frågor, eller synpunkter, så får du gärna höra av dig till oss. Vi uppskattar alltid feedback.

Lycka till!